Landbrugsmægler Gunnar Jensen
Ejendomsmægler MDE
Saltøvej 95, Saltø By, Næstved
Tlf. 55 44 75 25 Email: guje@pc.dk

Næstvedvej 1, 4250 Fuglebjerg

Fuglebjerggaard - en liebhaverejendom i særklasse

Smuk og herskabelig hovedbygning og forvalterbolig samt gode driftsbygninger.

Fuglebjerggård er en spændende og herskabelig hovedgård, hvor der tidligere har tilhørt et areal på 376 tdl. eller 206 ha.
Ejendommens areal er i dag på 35,76 ha.

Det samlede dyrkbare areal udgør 23 ha. Det resterende areal er bygningsparcel med have og parkanlæg samt ca. 6 ha skov.

En dejlig jagt- og naturejendom.

Se fine fotos af ejendommen fra luften på: https://skraafoto.kortforsyningen.dk/

Hovedbygningen med tilhørende forvalterbolig samt driftsbygningerne er beliggende i udkanten af Fuglebjerg By, hvor der er gode handelsmuligheder for dagligvarer, skole og sportshal m.m. Fuglebjerg ligger centralt i forhold til både Næstved og Slagelse.

Arealet tæt ved ejendommens bygninger er i Kommuneplanen 2017 tilbageført til landzone, mens en del af ejendommens dyrkbare areal er beliggende i byzone jf. kort. Jf. Kommuneplanen 2017 er dette areal planlagt kloakeret, hvilket evt. kan give udstykningsmuligheder på sigt.

Ejendommen kan være velegnet for erhverv eller to familier/generationer.

Hovedbygningen fremstår som en meget smuk bygning i 3 etager med fine detaljer og rummer en fantastisk, dejlig bolig i klassisk stil. Opført i 1857 i røde mursten med smukke facader samt med tag af naturskifer fra 2006.

Boligen er indvendigt totalrenoveret i årene 2006 - 2007 og præsenterer sig som en moderne og meget smuk bolig, idet den oprindelige stil er søgt bevaret i forbindelse med renoveringen.

Boligarealet er på 512 m2 i 2 plan. Det bebyggede areal er på 362 m2 + derudover 180 m2 på 1. sal. Et samlet areal på 542 m2, hvoraf 30 m2 er registreret som erhvervsareal.

Hertil kommer en høj kælder med et areal på 362 m2 - delvis renoveret.

Hovedbygningens stueetage ligger højt med udsigt til parken og det åbne land. Den er et kapitel for sig med smukke stuklofter i de højloftede stuer, elegante dørpartier og et fint lysindfald fra høje vinduer i alle lokaler, hvoraf flere har udgang til den sydvendte terrasse i parken.

To af stuerne har fine, høje, hvide kakkelovne, der begge er renoverede og funktionsdygtige.

Stort, hvidt landkøkken i en stil, der matcher den øvrige bolig, samt lyse, moderne badeværelser.

På 1. sal er der 5 gode værelser samt en lille opholdsstue med synlige bjælker og ovenlysvinduer. Derudover et fint badeværelse.

Allerøverst er et loftrum med ovenlys - et lokale, velegnet til galleri eller andre kreative aktiviteter.

I kælderen er ca. 200 m2 af gulvene renoveret med lyse fliser, mens de øvrige gulve er bevaret i videst mulig udstrækning. Det gamle køkken med hvælving er ligeledes bevaret - et badeværelse er renoveret og vinkælderen fremstår i oprindelig stil. Derudover er der mulighed for anvendelse af de øvrige lokaler til aktiviteter og opbevaring.

Der er i forbindelse med hovedbygningen en stor park med sø, stor græsplæne og høje løvtræer. Hovedbygningen ligger tilbagetrukket i forhold til Fuglebjerg By.

Plantegning over indretningen af hovedbygningen er vedhæftet.

Træpillefyr er installeret i den ene driftsbygning. Fyret sørger for opvarmning af både hovedbygningen, forvalterboligen samt et værksted.


Forvalterboligen er en smuk, fritliggende bolig på 170 m2 + 1. sal på 78 m2. Samlet boligareal på 248 m2, heraf 30 m2 erhverv.

Bygningen er opført i 1916 i mursten med mansardtag, belagt med røde teglsten. Forvalterboligen er ligesom hovedbygningen også gennemgribende istandsat i 2007-2008. Indretningen fremgår af plantegningen.

I forbindelse med forvalterboligen er anlagt en stor græsplæne med en sø, og der er en skøn udsigt over det åbne land.

Boligen er p.t. udlejet. Der henvises til lejekontrakt.


Driftsbygningerne er gode, velholdte og velfungerende bygninger:

Driftsbygning på 1.241 m2. Opført i 1917 med træspær. Siderne er beklædt med stålplader. Taget er af metalplader. Bygningen har tre porte.
Anvendes p.t. til opbevaring af campingvogne i vinterperioden.

Driftsbygning på 344 m2. Opført i 1992 med stålbuer, og tag af bølgeeternit. Indrettet med fyrrum til træpillefyr med tilhørende silo. Fyret opvarmer både hovedbygningen, forvalterboligen samt et værksted i bygningen. Desuden er der garage og maskinhus.

Driftsbygning på 193 m2. Opført i 1929 i mursten med tag af bølgeeternit. Indrettet som jagtstue. Herudover laqerrum og garage.

Sagsfakta

 • Kontant pris 19.285.000 kr.
 • Ejerudgift pr. mdr. 5.946 kr.
 • Boligareal 512 m2
 • Andre bygninger 1.778 m2
 • Grundareal 35.72 Ha.
 • Kælder 362 m2
 • Værelser 8
 • Heraf stuer 2
 • Antal plan 3
 • Byggeår/Ombygget 1857/2007
 • Sagsnr. 410318
 • Ejendomstype Landbrug (u/30 ha)
 • Energimærke F